RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Москаль матами вилаявся на адресу Туки через Закарпаття

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль різко прокоментував слова заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки про те, що в регіоні фіксуються прояви "м'якого сепаратизму".

Відповідну заяву він зробив в коментарі виданню "Гордон".

"Сепаратизму на Закарпатті не було, немає і ніколи не буде. Якщо пан Тука в силу своєї недорозвиненості не розуміє, що таке національна символіка і державний прапор Угорщини, нехай не лізе в ті справи, які не пов'язані з його повноваженнями. Ми не вивішуємо тут прапори "ДНР", "ЛНР" або РФ. Вивішується символіка, дозволена трьома законами України. Безграмотних людей не можна в уряд пускати", - сказав Москаль.

Разом з тим, він підкреслив, що Закарпаття не перебуває під окупацією.

"Хто такий цей Тука? Він в житті на Закарпатті не був! Раз він замміністра по окупованих територіях, нехай вибере собі кабінет в Сімферополі, Донецьку чи Луганську і там сидить і варнякає, що хоче. Закарпаття не було ніким окуповане. Якого х*іну він сюди лізе? Я десь його зустріну в Києві і обов'язково йому це все висловлю в нелітературній формі. Нехай цей ідіот Тука йде і звільняє окуповані території, а не розносить плітки", - заявив губернатор.

Москаль запевнив, що угорська громада ніякої загрози Україні не несе.

"Проблем з угорською громадою немає і не було - це все надумано. Може, Тука - член агентури ФСБ і розхитує ситуацію? Що стосується інших паспортів, то перш за все це проблема Києва, а вже потім Закарпаття. Багато людей з прикордонних сіл працюють в Угорщині лікарями, вчителями, ким завгодно. Ніякої загрози угорці Українській державі не несуть - їх чисельність від усього населення України становить всього 0,04%. Що ви до них причепилися? Я Тукі наб'ю морду, якщо він ще раз згадає про Закарпаття. Великий політолог хрінов. Нехай йде наводити порядок на окупованих територіях", - резюмував Москаль.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Москаль, коментуючи скандал через закон про освіту, заявив, що в регіоні більше говорять на діалектах (говорах), тому в деяких селах легше вивчити угорську мову.