У Росії зробили гучну заяву щодо повернення в ПАРЄ

У понеділок, 25 грудня, спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що РФ обов'язково повернеться до складу Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), тому що це нібито необхідно для обох сторін.

Про це повідомляє ТАСС.

"Повернемося обов'язково, нам це потрібно. Кому більше - питання непросте. ПАРЄ потрібно не менше, ніж Росії, йде діалог, обговорення. У Раді Європи чітко розуміють, що ми не відійдемо від своєї позиції", - заявила Матвієнко.

За її словами, підхід Росії до боротьби за свої права в ПАРЄ є концептуальним.

"У нас концептуальний підхід - ніяка, тим більше парламентська структура, не має права дискримінувати національні делегації, жодного депутата, делегованого туди країною. Це право країни, це право виборців... Коли ця концептуальна річ буде змінена, тоді і ми, і інші делегації, які сьогодні незадоволені тим, що відбувається в ПАРЄ, будемо повноцінно там працювати", - сказала спікер Ради Федерації РФ.

Матвієнко додала, що ПАРЄ нібито переживає кризу, а "крикуни" поширюють русофобію і займаються політиканством.

"Навіть інтересу брати участь в роботі ПАРЄ особливо немає, але ми - найбільша держава, більше 20 років є членом РЄ, внесли величезний вклад в розвиток цієї структури, немає ніяких причин і підстав для того, щоб Росія вийшла з Ради Європи", - підсумувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова політичного комітету ПАРЄ Морген Йенсен попросив главу комітету Держдуми Російської Федерації з міжнародних питань Леоніда Слуцького покинути засідання.