RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У мережі з'явилися резонансні дані про суддю, який збив на смерть пішохода в Києві

Суддя Васильківського міжрайонного суду Київської області Сергій Корнієнко, який, за даними ЗМІ, перебував за кермом авто, яке збило у середу, 27 грудня, на смерть чоловіка на пішохідному переході в Києві, вже опинявся у скандалах.

Про це повідомляє "Обозреватель".За даними видання, у вересні 2015 року він попався на тому, що прийняв вісім судових рішень під час свого відпочинку в Туреччині. Серед них були досить серйозні: наприклад, щодо оголошення особи в розшук.

Відзначається, що тоді за справу взялася Служба безпеки України (СБУ), але Корнієнко переклав провину на свою помічницю, яка могла скористатися його цифровим підписом.

Також ім'я судді фігурувало в ще одному скандалі. Його підозрювали в кришуванні аферистів, які відбирали квартири у місті Василькові Київської області. Нібито Корнієнко узаконював фальшиві документи, за якими шахраї потім забирали житло у малозабезпечених громадян. Було розпочато розслідування, але чим все закінчилося невідомо.

Відповідно до електронної декларації, в 2015 році сім'ї Корнієнко належало чотири квартири в Києві і дві земельні ділянки в Васильківському районі. Також суддя вказав в декларації два автомобілі - Land Rover 2012 випуску і Infiniti PX-35.

Втім, в 2016 році Корнієнко зазначив лише дві квартири в столиці. Всією нерухомістю він володіє навпіл з дружиною Наталею.

Як повідомляв "Апостроф", раніше слідчі по справі смертельної ДТП на вулиці Сумській в Харкові зробили заяву щодо вуличних гонок з участю винуватиці аварії.