RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Відомий політолог назвав єдиного політика в РФ, здатного вступити в сутичку з Путіним

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що тільки Олексій Навальний здатний стати реальним конкурентом Володимира Путіна на президентських виборах в РФ.

Про це повідомив політолог в інтерв'ю "Апострофу".

"Поява Навального – це новий фактор в російській політиці. Я вважаю зараз Навального єдиним політиком в Росії, але не тому, що я беззастережно поділяю всі його погляди - мені доводилося часто з ним полемізувати. Справа в тому, що, подобається це комусь чи ні, але він – єдина людина в Росії, яка виводить десятки тисяч молодих людей у сотні різних міст Росії. Це він продемонстрував у березні і червні року, що минає. Я уточнюю, він не просто єдина опозиційна (людина), а єдина – Путін на це не здатний. Путін здатний хіба привезти (людей) на автобусах, на електричках, ще якось, використовуючи адміністративний ресурс. А єдина людина, яка здатна мобілізувати людей, і, перш за все, молоде покоління – це Навальний". – сказав Піонтковський.

Щодо президентських виборів у Росії, він нагадав про майбутні нові санкції США проти оточення Путіна:

"Ось зараз, в останні дні 2017 року, ми відчуваємо, що живемо вже дещо в іншій країні. Змінюються і зовнішні, і внутрішні обставини. Як я вже сказав, абсолютно до іншої політики по відношенню до Росії перейшов політичний істеблішмент США. Над усією російською елітою нависло прокляття "російського трильйона", величезної кількості вкрадених грошей, що, як з'ясовується, записані на російську верхівку (на ці гроші будуть спрямовані санкції США проти Росії, які вступлять в силу 2 лютого, - "Апостроф"). Всі чекають на список (цих активів), який з'явиться в січні. Але й зараз вже зрозуміло, що уряд і судові органи США займуться тим, що заморозять ці активи та конфіскують".

Він звернув увагу, що в даному контексті в Росії Навальний оголошує кампанію громадянської непокори.

"Я вам з Вашингтона можу розповісти, як багато фігурантів потенційного списку намагаються якось особисто домовитися про те, щоб їх не включили. І паралельно з цим поява політичної фігури Навального, який оголосив, що очолює кампанію громадянської непокори. Ось і подивимося, як ці три місяці пройдуть – це дуже цікаво", - каже політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Є умова змін на Донбасі, а найближчі три місяці будуть дуже цікавими - Андрій Піонтковський".