RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Це випадковість: у Авакова в подробицях розповіли, як убили Ноздровську

Вбивство української правозахисниці Ірини Ноздровської сталося під час її випадкової зустрічі з батьком Дмитра Россошанського, який збив на смерть сестру Ірини, Юрієм.

Про це у вівторок, 9 січня, на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат і радник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Антон Геращенко.

"Юрій Россошанський люто ненавидів Ірину Ноздровську. Він сподівався, що його сина випустять з СІЗО по амністії ще на початку цього року, але Ірина своєю публічною активністю і напором всіляко перешкоджала цьому, вимагаючи максимального покарання за загибель своєї сестри", - зазначив він.

Геращенко уточнив, що в той фатальний день, 29 грудня, ввечері, Юрій Россошанський і Ірина Ноздровська випадково зіткнулися на зупинці маршрутки в селищі Демидов.

"Між ними почалася словесна перепалка, в ході якої Юрій Россошанський вихопив з кишені саморобний ніж і вдарив ним у горло Ірину Ноздровську. Після чого він схопив її бездиханне тіло, закинув на плечі і виніс з місця злочину для того, щоб потім втопити в річці, що протікає поруч. Якби Ірина та Юрій не зіткнулися в той фатальний вечір на тій зупинці маршрутки, то швидше за все Ірина залишилася б жива", - додав він.

Геращенко зазначив, що 30-го грудня, протверезівши і усвідомивши, що він вчинив жахливе вбивство, Юрій Россошанський подумував про самогубство.

"Не виключено, що він би його і здійснив, якби співробітники поліції його не затримали. Тепер за скоєне йому доведеться відповісти за всією суворістю закону", - підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні Юрій Россошанський погодився з підозрою, яка висунула йому прокуратура.

Детальніше про справу про вбивство правниці читайте в матеріалі "Апостроф": "Гучне затримання у справі про вбивство Ноздровської: кілька дивних моментів".