RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Великий "патріот": розсекречена агент НАБУ розповів про унікальну операцію по затриманню хабарника

Затримання директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України Ореста Фурдичка було унікальною операцією НАБУ в плані роков її проведення.

Про це розповів агент бюро Євген Шевченко в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

"Провадження по ньому до ЄРДР зареєстрували 28 грудня, галопом отримали санкцію суду на НСРД і вже через 48 годин підозрюваний був заарештований з усією необхідною доказовою базою для суду. Але в цьому заслуга самого Фурдичка - саме він поставив умову, щоб хабар йому передали неодмінно до Нового року. Всього він хотів півмільйона доларів готівкою. 30 грудня за передачу першого траншу в розмірі 300 тисяч доларів його і заарештували разом з посередником", - зазначив Шевченко.

За його словами, Фурдичко був "типовим корупціонером".

"Він типовий корупціонер, який все своє життя працював на державу. При цьому у нього близько десяти квартир, п'ять або шість будинків, земля, іномарки... все нажите "непосильною працею" на одну зарплату. І, головне, теж великий "патріот", - сказав агент НАБУ.

Нагадаємо, 1 січня суд обрав для Фурдичка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в 3 млн грн, а його співучасника - утримання під вартою з альтернативою застави в 1 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно НАБУ затримала чотирьох підозрюваних у великих розкраданнях газу.