RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Військова допомога Україні: глава Генштабу ЗСУ розповів про потужну підтримку в НАТО

Глава Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко заявив, що Туреччина "потужно" підтримала Україну на засіданні Військового комітету НАТО.

Про це він сказав в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, повідомляє "Радіо Свобода".

"Дуже потужно підтримала нас Туреччина, зокрема, з приводу нових напрямків нашої співпраці: надання гуманітарної, консультативної допомоги, в питанні створення логістики Збройних сил і щодо надання Україні матеріальної допомоги", - сказав Муженко.

За його словами, критичних виступів або зауважень з боку глав генеральних штабів НАТО на адресу українських партнерів не було, зате кожен з учасників засідання Військового комітету у форматі НАТО-Україна висловив тверду підтримку територіальної цілісності України.

Муженко підкреслив, що коментарі щодо того, що Україна не отримає протитанкових ракетних систем типу "Джавелін", не відповідають дійсності. Він зазначив, що підготовка до використання цього виду озброєнь українськими військовими вже проводиться. Крім того, здійснюється ряд організаційних заходів щодо створення військових структур, які будуть безпосередньо оснащені.

Нагадаємо, посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Україна отримає протитанкові комплекси Javelin від США безкоштовно.