RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Вони вже зробили свій "подвиг": снайпер жорстко висловився про "заробітчан" в силах АТО

В українських збройних силах є така категорія людей, як "заробітчани" – люди, які йдуть не воювати, а заробляти.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів один з кращих снайперів сил АТО, ім'я якого не розкривається в цілях його безпеки.

"Я не знаю, скільки їх у відсотковому співвідношенні, але навіть якщо б це була одна людина, це мало б значення все одно. Так от, "заробітчани" йдуть в армію тому, що вдома їм нічого робити, там немає роботи. І вони йдуть сюди за зарплатою. Бо знають, що зарплата військовослужбовця – під 10 тисяч гривень. А це вже дуже великі гроші, які вони не зароблять вдома", - зазначив снайпер.

Також він поділився уривком розмови з одним з військовослужбовців зазначеної категорії:

"Довелося мені якось поговорити з однією панянкою. Вона розповіла, що була артилеристкою, а зараз перевелася в піхоту. У неї два сини, як вона стверджує, Герої України (адже для кожної матері сини – герої), і сама вона воює. "Тільки, - каже мені, - даремно ти в районі нашої позиції ходиш, працюєш. Тому що по нас сепари будуть стріляти". "Стривай, - кажу, - ти підписала контракт, щоб воювати за Україну. Ти ж прийшла сюди воювати!" "Я воюю. Наше завдання – їх не пустити". Е-е, ні, наше завдання – не їх не пустити. Наше завдання – йти вперед і вигнати їх з української землі. Воювати – це значить виконувати накази командування. І робити все щосили, щоб перемогти. І – так, розуміти, що тебе можуть вбити на цій війні. Чи покалічити. Але ти на це підписуєшся, а не сидіти в окопі та жерти тушонку з салом!".

"Але ці люди, "заробітчани", цього ніколи не зрозуміють. Вони вже зробили в цьому житті подвиг. Їхній подвиг – в тому, що вони пішли заробляти гроші в армію. Вони прорахували ситуацію, зрозуміли, що в армії їм краще, ніж на гражданці, тому що вони повернуться додому з УБД, отримають наділ землі, будуть рядитися в героїв – ось, мовляв, які ми молодці, ми захищали Україну. А за фактом толку від них ніякого", - додав снайпер сил АТО.

Однак, вважає він, з цієї категорії військовослужбовців все одно можуть вийти гарні солдати:

"З них можуть вийти гарні солдати – із "заробітчан". Але для цього потрібні, насамперед, закони, які дозволять їх належним чином покарати за бездіяльність і заохотити за добрі справи. З одним лише застереженням: і покарання, і заохочення мають бути миттєвими. Адже не діло, коли люди на заслужену нагороду чекають півроку і більше. А спробуйте УБД отримати. Це жах якийсь. І в усьому так".

Також снайпер сил АТО виступив за позбавлення статусу учасника бойових дій за певні проступки: " До речі, ось чому в нас немає процедури позбавлення людини УБД, якщо вона погано поводиться? Або якихось пільг, які їй належать за УБД? Таких ситуацій же – маса!".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "На Донбасі все куди цікавіше, ніж здається на перший погляд - один з кращих снайперів в АТО".