RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вони зміцнюються: Тимчук розповів, чи чекати наступу бойовиків на Донбасі

Бойовики "ДНР" і "ЛНР" на даний момент доукомплектовують свій особовий склад, але ознаки підготовки масштабної наступальної операції відсутні.

Про це "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"Так, з того боку йде процес посилення військової присутності окупаційних військ, але я б не сказав, що у них відбуваються якісь тактичні зміни. Ми орієнтуємося на те, що, починаючи з 2014 року, всі широкомасштабні наступальні операції, ті ж Іловайськ і Дебальцеве, відбувалися в наступному вигляді: було ударне ядро у вигляді батальйонів і тактичних груп ЗС РФ. На даний момент ми не бачимо, щоб росіяни закидали туди свої структурні підрозділи", - зазначив Тимчук.

"Так, вони укріплюються. Проводиться перегрупування на окремих ділянках. Але я не бачу передумов для масштабних наступальних дій", - додав він.

Експерт вважає, що виключати настання бойовиків не можна, але це навряд чи відбудеться найближчим часом.

"Чи безпідставні побоювання, які озвучує ОБСЄ? З огляду на те, що новорічні та різдвяні домовленості про припинення вогню все одно не діють, то, звісно, це не виключає побоювань. Але говорити про те, що завтра-післязавтра, тобто протягом найближчого тижня, росіяни проводитимуть якісь масштабні наступальні операції - я б цього не казав", - констатує нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": У Москві сказали: бойовики на Донбасі готуються до наступу ЗСУ