RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Путіна загнали в кут: в Україні зробили гучну заяву щодо тиску на Росію через Донбас

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович вважає, що на сьогоднішній день президента Російської Федерації Володимира Путіна загнали в кут тиском через ситуацію на сході України.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, Росія демонструє податливість США на тлі "кремлівського списку". Зокрема, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Москва за підсумками переговорів згодна на введення миротворців не тільки на лінії розмежування на Донбасі.

"Плюс Javelin пішли, а Javelin - хороша штука, дарма їх лають. Це game changing weapon, зброя, що міняє правила гри в нашу користь. Ціна конфлікту дуже сильно піднімається для Росії. Проблема навіть не в танках, проблема в тому, що танкові екіпажі будуть гинути, а де ж брати нові? Який дурень з-під Омська кине свою роботу сторожем супермаркету і поїде горіти в танку під Донецьком з перспективою бути закопаним в лісосмузі, до Росії навіть не довезеним? Таких дурнів буде все менше з кожним новим попаданням Javelin", - підкреслив Арестович.

Він додав, що в Росії це розуміють і почали рухатися, але тільки на рівні слів. Так, радник президента РФ Владислав Сурков заявив, що "миротворці - це цікава пропозиція", але потрібно подумати.

Арестович вважає, що зараз Москва тягне час - їй потрібно провести президентські вибори, подивитися, чи не буде якихось демонстрацій і майданів, а також пройти Чемпіонат світу з футболу. Тільки після цього Кремль буде готовий на якісь реальні кроки.

"Знову ж таки, що вони (Росія, - ред.) бачать перед собою? Відносно єдиний з ключових питань фронт Берлін-Париж-Вашингтон-Київ... Волкер - розумний дядько, його не обдуриш, і він каже: "Цілком можемо поставити питання про те, що Росія в українському питанні буде позбавлена права вето в Раді безпеки ООН". Ось це дуже цікава тема. Ще трибунал по Boeing назріває - Стрєлкову (екс-ватажку терористів "ДНР" Ігорю Стрєлкову, - ред.) пред'явили позов на 400 млн доларів", - сказав експерт.

Він підкреслив, що Росію засовують в кут і роблять пропозицію, від якої їй складно відмовитися.

"Вона (РФ, - ред.) це розуміє, тому їй потрібно зобразити, мовляв, ми завжди були за мир, це все "київська хунта". І тягнуть час, поки у них там станеться легітимація президента", - сказав Арестович.

Експерт вважає, що РФ буде тягнути час, поки Путін знову не стане легітимним президентом.

"Ось коли він сили набере на наступні шість років, тоді можна знову бодатися. А поки він - кандидат в президенти, це слизька така штука. Який-небудь підлий [Олексій] Навальний підніме бунт в 120 містах Росії - доведеться силою придушувати", - підсумував Арестович.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готова воювати до 2030 року, для України все тільки починається - Олексій Арестович.