RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Головна заслуга режиму: в Росії пояснили сакральність для Путіна виборів у день анексії Криму

На сьогоднішній день анексія Криму є головною заслугою режиму президента Російської Федерації Володимира Путіна, саме тому збіг дня виборів у Росії з днем річниці анексії Криму на руку Москві.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський опозиційний політолог і публіцист, доктор історичних наук Олександр Ситін.

"Тут (російській, - ред.) владі дуже пощастило. День припадає на неділю. З їх точки зору, гріх було б упустити такий випадок. Символізм такого роду в Росії взагалі в ходу, особливо такі речі любив Сталін (радянський диктатор Йосип Сталін, - ред.)", - зазначив він.

За словами Ситіна, ніяка Осетія/Абхазія не може зрівнятися в своєму значенні з окупованим Кримом.

"Це те, що з їх точки зору (з точки зору Кремля, - ред.) згуртовує і цементує електорат. У їхній системі координат це - абсолютно сакральна подія. Тут влада і народ практично єдині. Мало хто зараз вирішиться висловитися щодо Криму - про кримінальну відповідальність за подібні висловлювання всі добре пам'ятають. Можна одній тільки [Ксенії] Собчак (російська журналістка, кандидат на пост президента РФ, - ред.), у неї "генеральна індульгенція" від влади, але вона така одна!" - сказав політолог.

Разом з тим, він підкреслив, що поки всі "опозиціонери" в РФ стоять на імперських позиціях. Неімперську точку зору висловлював тільки Гаррі Каспаров, але в його політичне майбутнє важко повірити.

Ситін уточнив, що імперськість опозиції пояснюється двома речами: по-перше, гонитвою за електоральною популярністю, по-друге, і це головне, прагненням вписатися в існуючу вертикаль влади, отримати якусь участь в Раді директорів величезної корпорації "Російська Федерація".

"Про те, що РФ управляється за принципами великої вертикально інтегрованої корпорації, я неодноразово говорив і писав. Так ось, так звані "ліберали" хочуть або увійти до складу Ради директорів цього ЗАТ, або - в ідеалі - приватизувати на свою користь цю вертикаль, змінивши нині керуючих ЗАТ і "чекістів", які склали цю вертикаль. У цій ситуації говорити про радикальну зміну політичного курсу з моєї точки зору безглуздо", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Захід міг би завдати Росії найсильніший удар - політолог з РФ про майбутнє Путіна, Криму і ДНР-ЛНР.