RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Гепатит, вибиті зуби і спроби самогубства: з'явилися моторошні дані про здоров'я українців, звільнених з полону бойовиків

Дані медико-психологічної діагностики звільнених з полону бойовиків на Донбасі українців свідчать про те, що багато з них мають серйозні проблеми зі здоров'ям.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в інтерв'ю Цензор.нет.

Не називаючи імен вона озвучила інформацію про українців, які були звільнені у грудні минулого року та січні теперішнього.

"Отже, хворих на гепатит серед звільнених – 5 осіб; вибиті зуби – більш ніж у 50 осіб. Каліцтва, одержані під час перебування у вимушеній ізоляції – 4 людини. Пухлини – 4 людини, закрита черепно-мозкова травма – 7 осіб. Стресові реакції – 69 осіб. Суїцидальні спроби – 6 осіб. Психологічний супровід необхідний для понад 40 людей", - повідомила Геращенко, додавши, що ці люди також пережили насильство, тиск, шантаж та стрес.

Про те, чи стримала влада обіцянки про допомогу екс-полоненим читайте в матеріалі "Апострофа" - Три обіцянки влади: як виживають українці, звільнені з полону на Донбасі.