RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ностальгують за СРСР: названо несподіване ім'я політика, якому найбільше довіряють українці

Всі роки незалежності України був один-єдиний політик, який користувався більшою підтримкою, ніж всі президенти України і Росії і виграв би вибори з великим відривом, якби захотів балотуватися.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст і публіцист Віталій Портников.

"Це президент Білорусі Олександр Лукашенко. Середній бал його популярності вдвічі вищий, ніж середній бал популярності всіх президентів України з 1994 року по 2016 рік. Весь час він дорівнював або був більшим, ніж середній бал підтримки президента Росії Володимира Путіна і зараз вдвічі більший, ніж середній бал підтримки Володимира Путіна і Петра Порошенка", - сказав він.

Разом з тим, Портников зазначив, що люди, які люблять Лукашенка, не зовсім добре знають, що являє собою політичний режим в Білорусі. Вони в основному ностальгують за Радянським Союзом або навіть його вигаданим образом.

"Чисті вулиці, сонечко мружиться" - це передвиборча пісня Лукашенка. "Саша залишиться з нами, залишиться з нами, все буде окей. Чисті вулиці, сонечко мружиться". Ну от в Білорусі чисті вулиці і прекрасні дороги! Хіба ви не знаєте цього? А те, що білоруси їздять за покупками в Україну - і що?"- зазначив журналіст.

Він уточнив, що білорусам завжди вчасно платять зарплати і пенсії, а заводи, які позакривали в Україні після розвалу СРСР, там до цих пір працюють.

"Те, що білоруси не знають, куди всі ці товари поставляти – то "яка нам різниця"? Зрештою, ми ж і в СРСР робили якісь товари, і ніхто не знав, кому вони потрібні. Магазини були переповнені непотребом, товари першої необхідності треба було незрозуміло як діставати, причому цим самим людям, які виробляли мотлох", - сказав Портников.

За його словами, люди завжди думають, що країна рухається в неправильному напрямку і зневажають владу.

"Були випадки, коли президенти України користувалися довірою, але так було тільки в перший рік правління Віктора Ющенка і перший рік правління Віктора Януковича, потім рівень довіри стабільно падав. Всі ці 25 років президенти Російської Федерації користувалися набагато більшою популярністю, ніж президенти України, перелом стався після нападу Росії на Україну - вдвічі зменшився середній бал підтримки Володимира Путіна, але і зараз він приблизно такий, як середній бал підтримки президента України Петра Порошенка, незважаючи на війну", - підкреслив Портников.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна є фантазія щодо України, частину своїх планів він уже реалізував - Віталій Портников.