RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ліквідація ДНР-ЛНР: у Росії дали прогноз

Заява спецпредставника Держдепартаменту США у справах України Курта Волкера про те, що так звані ДНР і ЛНР повинні бути ліквідовані, - це продовження старого підходу, який передбачає невтручання в справи України.

Про це "Апострофу" заявив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

За його словами, Кремль зацікавлений у збереженні нестабільності на Донбасі, а "ЛНР" і "ДНР" - це інструменти для її підтримки. Відмовитися від цих утворень для Кремля буде означати відмовитися від України в принципі.

Боровий додав, що для "розформування" "ЛНР" і "ДНР" США використовують дипломатичні механізми, силових рішень з боку Штатів не передбачається.

"Силові рішення можливі тільки з боку України, але схоже, що в Україні ніхто особливо не зацікавлений у вирішенні цієї проблеми. Тому нестабільність буде залишатися ще довгий час", - підкреслив він.

Разом з тим, політик додав, що загальна стратегія президента США Дональда Трампа істотно відрізняється від стратегії Барака Обами.

"Адміністрація Обами багато говорила про необхідність втручання. Вона не втручалася в ситуацію, але заяви були дуже грізні. А адміністрація Трампа майже відкрито говорить, що це не її справа, що США будуть підтримувати безпеку в Європі, але тільки разом з європейцями", - сказав Боровий.

Він уточнив, що Україна може вирішити всі ці проблеми, але тільки сама.

"А сьогодні керівництво України не зацікавлене у вирішенні цієї проблеми. Нестабільність влаштовує Петра Порошенка (президента України, - ред.) і Банкову. Не хочу нікого критикувати, але такий стан речей їх влаштовує" , - підсумував Боровий.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін нервує через Донбасу, але вирішити все може тільки Україна - російський політик.