RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

День добровольця в Україні: в мережі згадали показову історію про полоненого найманця з Росії

В інтернеті до Дня добровольця, який в Україні відзначають 14 березня, згадали показову історію про російського найманця, який потрапив у полон до українських військових у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив Євген Степаненко.

"Восени 2014 ми допитували полонених. Він (полонений найманець з Росії, - ред.) був десь з-під Томська, говорив, що це його перший бій, і на запитання, за що ж він тут воює, відповів, що йому треба було гасити борг перед його дружками з міліції, які підкинули йому наркоту, і зараз йому світить або реальний термін, або ось це на Донбас і, трохи заробивши, повернутися з баблом до коханої і рідних домівок", - зазначив він.

Степаненко уточнив, що бойовик тоді заявив, що російські найманці найбільше бояться українських добровольців.

"Я хотів би підняти сьогодні келих за справжніх героїв. Павших і живих. Які не чекали, коли їх покличуть сидіти в окопах біля териконів, оспівуючи романтику окопних битв і дотримання "Мінська" з дозволеної зброї. А самі з весни 14 року просто встали і пішли. деякі прямо з Майдану, деякі з дивана, деякі звільняючись зі своїх крутих робіт і залишаючи бізнес. Друзі, побратими мої, ті, з ким ми вигрібали на старті в 14-му, ті, які не думали ні про які статуси і нагороди, ті, які лягли в останній свій дім, вірячи, що Україна залишиться незалежною - сьогодні це ваш день", - підсумував автор посту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соцмережі вразив жорсткий пост про боротьбу з "русскім міром".