RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Повернути Дебальцеве: у Кучми розкрили деталі чергових переговорів у Мінську

У середу, 14 березня, в рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську (Білорусь) йшлося про повернення під контроль України Дебальцевого в Донецькій області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар представника Києва на переговорах у Мінську, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Дотримання всього пакета Мінських угод - ключ до подальшого врегулювання ситуації на Донбасі. Меморандум від 19 вересня 2014 року слід виконати в повному обсязі - це, в тому числі, питання дотримання лінії розмежування, яка була встановлена цим документом і передбачала, зокрема, український контроль над м. Дебальцеве; демілітаризація Кальміуського, Саханки, Кумачова, Новоазовського; створення в прикордонних районах зон безпеки", - зазначила вона.

За словами Оліфер, незважаючи на оголошене "весняне перемир'я", ситуація з безпекою в зоні АТО на Донбасі залишається тривожною.

"Для настання всеосяжного миру на території Донбасу РФ повинна здійснити відповідний вплив на ОРДЛО і припинити поставки техніки, озброєння, палива і найманців через неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону; забезпечити безперешкодний доступ співробітникам СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО з прикордонними ділянками включно; вивести з території Донбасу всі НЗФ, озброєння, техніку", - підкреслила вона.

Разом з тим, Оліфер додала, що триває робота зі звільнення заручників та досягнуто домовленості щодо алгоритму відновлення мобільного зв'язку на території ОРДЛО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися свіжі дані про реальну ситуацію на захопленому бойовиками Донбасі.