RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ректор НМУ Амосова розповіла про свої доходи

Ректор Національного медичного університету (НМУ) імені Богомольця Катерина Амосова заявила, що заробила свої статки задовго до призначення на посаду.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Все це з'явилося задовго до ректорства. І я за все можу відзвітувати в будь-який час. Тому що вважаю, що відкритість - це важливо. А мені і моїй родині немає чого приховувати", - сказала вона.

За словами Амосової, ще до того, як її зобов'язали оприлюднити декларації (починаючи з 2016-го року), вона за власною ініціативою оприлюднила в Facebook декларації за 2014 і 2015 роки.

"Там можна побачити, що ні квартир, ні машин у мене більше не стало", - сказала ректор.

Уточнюється, що перші серйозні гроші Катерина Амосова заробила в студентські роки перекладами з англійської, працюючи в "Торговій палаті". А її чоловік - у студентських будівельних загонах в Сибіру.

"Коли всі заощадження моїх батьків з розпадом Союзу зникли разом зі "Сбербанком" і вони залишилися з мізерною пенсією і гонорарами від книг (поки батько не почав отримувати стипендію від Сороса, яку відкладав) - я зрозуміла: треба зробити все, щоб забезпечити свою старість", - заявила Амосова.

Відзначається, що чоловік Амосової Володимир Мішалов працював заввідділом в інституті Шалімова - їздив з бригадою від Криму до Сахаліну, проводив медичні огляди на підприємствах, які були дуже популярні і за які платили не купонами, а реальними грошима.

"У двох таких виїздах брала участь і я. Це був і досвід, і серйозний заробіток", - згадала ректор НМУ.

Подружжя почало інвестувати зароблене в квартири в новобудовах, які на старті коштували дешево, а до моменту завершення стрімко росли в ціні. Це було ризиковано, але прибутково. Всього купили і продали так три квартири.

Володимир Мішалов цікавився картинами і в 1990-х за порадою приятеля задешево купив кілька картин Глущенка, Зарецького та Яблонської та ін. Потім їх також продали.

"А коли помер батько, ми забрали маму до себе, а їх квартиру і батьківську дачу продали. Я б не змогла там жити. Після смерті батька я туди навіть заходити не могла... І "БМВ", і наш будинок, які так тиснуть зараз багатьом людям, ми купували в кредит", - додала вона.

На додаток до всього, до ректорської посади, Катерина Амосова була популярним спікером. Проводила майстер-класи для лікарів. Працювала переважно із зарубіжними компаніями.

"Не буду називати суми, але це реально серйозні гроші. Оскільки в рейтингу спікерів по кардіології в Україні я займала першу позицію", - сказала керівниця медуніверситету.

Вона підкреслила, що все, що має, заробила разом з чоловіком

"І зараз я б, напевно, не купувала ті "БМВ". А тоді я була молода. І ось вони є. І дратують суспільство", - підсумувала Амосова.