RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Стало відомо, на що Савченко скаржиться в камері

Співробітники секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини перевірили дотримання прав і свобод, а також вислухали скарги народного депутата України Надії Савченко, яку звинувачують в підготовці кривавих терактів в урядовому кварталі Києва та підготовці силового повалення влади.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

У повідомленні наголошується, що "Надія Савченко висловила співробітникам секретаріату уповноваженого зауваження про здійснення відеоспостереження і тонованих вікнах в камері".

Зауваження Савченко перевірили, висновків про грубі порушення прав і свобод представники уповноваженого з прав людини не виявили.

Крім того, за словами прес-служби, Савченко оголосила голодування, останній раз вона приймала їжу ввечері 23 березня. На даний момент, скарг на здоров'я з її боку немає. Її прохання про гарячу воду, душ задоволене.

Раніше уповноважений з прав людини Людмила Денисова заявила про намір особисто контролювати дотримання конституційних прав Савченко.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада України проголосувала за зняття недоторканності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко, обвинуваченої в підготовці терактів.