RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Скандал з продажем військової техніки під Житомиром: генерал оцінив реальні масштаби крадіжок у ЗСУ

Торгівля військовою технікою - це ганебне явище, але воно не є масовим в Україні.

Про це "Апострофу", коментуючи скандал з продажем військової техніки під Житомиром, заявив генерал-лейтенант запасу, екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко.

"На жаль, війна надає і можливості торгувати військовою технікою. Але я не думаю, що це може бути масштабним явищем. У порівнянні з 2014-2015 роками, відповідні служби - в контррозвідці, СБУ (Службі безпеки України, - ред.) і Збройних силах - значно додали. Звичайно, є відхилення, але я не бачу, щоб це було масовим", - сказав він.

Разом з тим, Романенко додав, що про шкоду конкретного випадку під Житомиром говорити складно - потрібно знати масштаби і відповідні характеристики за кількістю і якістю зброї, щоб оцінити матеріальні втрати.

"Але питання не тільки в засобах: це особливо важливо, якщо ти продаєш зброю терористам - відповідальність дуже велика. Думаю, ці люди понесуть суворе покарання", - підкреслив він.

Романенко зазначив, що війна руйнує людські долі, але є ті, хто намагаються заробляти на ній.

"Є й випадки контрабанди - це одна з проблем, яку треба вирішити, з якою треба боротися дуже жорстко. Але важко зовсім виключити такі явища під час війни. Просто потрібно показувати не тих, хто цим займається на кордоні, а замовників. Тоді ця боротьба буде ефективною", - підсумував Романенко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні продають БТРи через інтернет: генерал розповів, наскільки все серйозно.