RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Замкнули в магазині: в мережі розповіли про обурливий інцидент з дітьми в Одесі

В Одесі адміністратор і охоронець магазину тримали трьох дітей за закритими дверима, вимагаючи від них відшкодувати вартість поломки кулера з водою.

Про це повідомляє користувач Данило Уділов на сторінці Facebook спільноти "Захист прав дітей".

За його словами, інцидент стався 1 квітня ввечері, після закриття магазину мережі секонд-хендів "Euro Style" на Люстдорфській дорозі, 162.

Незадовго до закриття магазину Данило зауважив, що адміністратор, молода дівчина, кричить на трьох дітей, з вигляду яких можна було зробити висновок про те, що вони з неблагополучних сімей. За словами автора поста, один з дітей бився в істериці і просився додому.

З'ясувалося, що діти гралися біля кулера з водою і зламали одну з його деталей. Дівчина вимагала від них зв'язатися з батьками, щоб ті відшкодували вартість поломки. Діти, за їхніми словами, не мали телефонів і відмовлялися повідомляти номери батьків.

Незабаром магазин закрився, адміністратор, як повідомляє автор, замкнула двері і, не звертаючи уваги на плач дітей, очікувала приїзду співробітників охорони. Данилу, який умовляв її відпустити дітей, пропонували заплатити за поломку замість них і погрожували "викинути з магазину".

Зрештою, адміністратор все таки відкрила двері і діти втекли.

Автор поста зазначає, що відповідно до Цивільного кодексу України, відповідальність за ризики випадкового пошкодження майна несе магазин, а адміністратор і охоронець секонд-хенду незаконно затримували неповнолітніх, чим порушили статтю Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше в одеському магазині "Гурман" охоронці побили людину за те, що він намагався вкрасти ковбасу.