RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У страху очі великі: зібрані головні фейки ватажків ДНР-ЛНР про Україну

Ватажки так званих Донецької і Луганської народних республіки ("ДНР"-"ЛНР") продовжують поширювати неправдиву інформацію про Україну.

Головні фейки терористів зібрав "Апостроф".

Так, на першому місці сепаратистського чарту фейків опинився так званий "заступник командувача оперативного командування ДНР" Едуард Басурін зі своїм нетлінним хітом "Фашисти наступають".

"За версією Басуріна, ЗСУ (Збройні сили України, - ред.) не просто порушують перемир'я, а ще й посилили розвідку непідконтрольних територій за допомогою безпілотників. Все б нічого, але один з таких БПЛА збили "захисники"Донбасу. І яке ж було їх здивування, коли на крилах літака бойовики розпізнали Балкенкройц - хрест Вермахту, який наносили на крила своїх літаків льотчики Люфтваффе. Ну а чого ще чекати від "укрофашистів"?" - йдеться в матеріалі.

На другому місці фейкочарту розташувався так званий "представник народної міліції ЛНР" Андрій Марочко, який заявив, що вже через кілька годин після настання перемир'я українські силовики в зоні конфлікту почали несамовито обстрілювати свої власні позиції.

Третю сходинку хіт-параду фейків впевнено займає так званий "начальник прес-служби збройних сил республіки" Данило Безсонов, який розповів про те, що нібито ЗСУ напередодні візиту групи з міжпарламентських зв'язків "Франція-Україна" на Донбасі щосили поливали вогнем позиції бойовиків, але не змогли спровокувати їх на вогонь. За такий грандіозний провал командування ЗСУ отримало стягнення, і після від'їзду французів "карателі" "в помсту обстріляли бойовиків "ДНР".

Четверте місце чарту також закріпилося за Данилом Безсоновим, який заявив, що розвідка "ДНР" нібито отримала секретні документи ЗСУ, в яких сказано, що при нанесенні вогневих ударів по непідконтрольних територіях українські військові повинні розглядати будь-які цілі для поразки не як точкові, а як площинні.

На п'ятій позиції опинився Басурін, за словами якого, як тільки сторони домовилися про перемир'я на Донбасі, українські військові тут же скористалися "режимом тиші" і під шумок провели навчання з висадки десанту на берег Азовського моря, щоб в разі відмашки напасти на бойовиків "ДНР"з моря.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Захарченко бреше, щоб не довелося бігти в Росію: топ-5 фейків ватажків ДНР-ЛНР про Україну.