RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Бився головою об стіни": стало відомо про смерть ув'язненого в Лук'янівському СІЗО

У понеділок, 9 квітня, в лікарні Києва від травм голови помер 22-річний ув'язнений, який відбував покарання у Лук'янівському СІЗО.

Про це в коментарі "Громадському радіо" повідомив представник заступника міністра юстиції Дениса Чернишова Юрій Маслак.

Відзначається, що 3 квітня хлопець був засуджений за крадіжку, в той же день його доставили в Лук'янівське СІЗО.

"Спочатку його помістили в одну камеру, потім він себе почав неадекватно вести і проявляти буйство: битися головою об предмети, об стіну. 5 квітня його помістили в медичну частину, в спеціалізовану камеру, де через поранення, які він отримав в попередній камері , йому почало ставати гірше і він був госпіталізований до клінічної лікарні ", - розповів Маслак.

Повідомляється, що за попередніми даними, у чоловіка діагностували синці, забиті місця і гематоми обличчя, а також відкриту черепно-мозкову травму.

Також Маслак додав, що ув'язнений помер 9 квітня о 12:40 у відділенні реанімації Київської міської клінічної лікарні. Відзначається, що лікарі не виявили слідів насильницької смерті. Остаточну причину смерті встановить судово-медична експертиза.

Офіційних коментарів Мін'юсту і поліції з приводу загибелі ув'язненого поки немає.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про вбивство в луцькому СІЗО 25-річного Дмитра Листовничого, на тілі якого залишилися численні садна і травми.