RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Волонтери розкрили нові цікаві деталі захоплення Росією Криму: опубліковані фото і відео

Виявлено нові фото і відео докази участі російських військовослужбовців з "чеченської" 18 окремої мотострілкової бригади в окупації Криму Росією.

Про це повідомляє волонтерський інформаційний ресурс InformNapalm.

За їхньою інформацією, військові з 18 ОМСБр перекидалися в Крим в березні 2014 року декількома шляхами.

Першим з них був морський. Найбільше фотографій було зроблено на цивільному автомобільному поромі "Микола Аксененко". Були виявлені фотографії в порту "Кавказ", фотографії в порту "Крим" і навіть фото російської військової техніки, завантаженої на паром.

Другий шлях - повітряний. Волонтери опублікували відео, на якому кілька солдатів спілкуються на чеченському, обговорюючи "літак, який надіслав Путін" і майбутнє плановане захоплення Донецька, Луганська та Харкова.

Крім того, волонтери виявили фотографії, за якими можна визначити місце дислокації "кадировців". Це Воїнка - велике село Красноперекопського району Криму, яке має важливе значення. Саме в цьому селі сходяться всі автодороги півострова, що йдуть через Перекопський перешийок. У селі є залізнична станція і поруч проходить Північно-Кримський канал, який раніше поставляв прісну воду в Крим, але після незаконної анексії він був перекритий з боку материкової частини України.

Крім того, в Воїнці була ще в 2010 році побудована мечеть імені Ахмата Кадирова, першого президента Чеченської Республіки і батька Рамзана Кадирова, її нинішнього президента. Гроші на будівництво мечеті виділив саме Кадиров-молодший.

На додаток до наявної інформації, волонтери також виявили фото, знайдене в альбомі одного з фігурантів розслідування. На ньому "обмивають" медалі за окупацію Криму.

Нагадаємо, про умови, при яких Україна зможе повернути собі Крим після окупації, читайте в матеріалі "Апострофа": Є умова, при якому Україна поверне Крим: Путін створює собі великі проблеми.