RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Украдене доведеться віддати: відомий журналіст вказав на ознаку "підготовки" Кремля до деокупації Криму

Рішення окупаційної адміністрації Криму "передати" у власність Російської Федерації частину острова Тузла в Керченській протоці може свідчити про те, що в Кремлі розуміють - "вкрадене доведеться віддати".

Про це пише у своїй колонці на "Радіо Свобода" відомий український журналіст Віталій Портников.

"Навіщо ж росіянам красти в Криму Тузлу? Відповідь на це запитання, по-моєму, проста: страх окупанта. Точніше, тваринне якесь розуміння, що Крим російським не залишиться надовго, що вкрадене доведеться віддати. Так чому б, поки не пізно, не відхопити у вкраденого Криму все, що погано лежить. Чому б просто не наказати зрадникам (чиновникам, які зрадили свою країну) віддати хоча б Тузлу?" - зазначив він.

За словами Портнікова, нічого нового в такій тактиці немає.

"Формально "радянські" Латвія, Естонія і Литва були такими ж республіками Радянського Союзу, як і всі інші. Але тоді чому після окупації Латвії у неї був вкрадений на користь РРФСР повіт Абрене - зараз Питалівський район Псковської області? Чому після окупації Естонії частина території цієї маленької країни разом з історичним районом Нарви Яанлінном-Івангородом були приєднані до Ленінградської і Псковської областей Росії? Чому після Другої світової війни, коли частина Східної Пруссії, історична Мала Литва була передана Радянському Союзу, її зробили областю Російської Федерації - хоча з цією республікою вона не мала ні спільних кордонів, ні історичних зв'язків", - нагадав журналіст.

Він підкреслив, що тоді в РФ теж все розуміли і боялися.

"Те ж саме ми спостерігаємо і зараз. Для Путіна і компанії, впевнений, які б казки вони не розповідали своїм вірним підданим, Крим - це Україна. Вони просто захопили цю територію і її жителів - як і Донбас, Придністров'я, Абхазію або Південну Осетію - в заручники. І поки там їх війська і їх влада - обкрадають в'язнів", - підсумував Портников.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що Росія продовжує перекидання нової потужної зброї в окупований Крим, але це не завадить звільненню півострова і його поверненню Україні.