RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Сили АТО понесли великі втрати через обстріли з боку бойовиків ДНР-ЛНР

За суботу, 21 квітня, в зоні АТО бойовики здійснили 46 обстрілів позицій українських військ. Один військовослужбовець загинув, четверо поранені.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів та озброєння танків бойовики обстріляли опорні пункти українських військ в районі Павлополя та Пищевика. Також міномети калібру 120 мм агресор застосував по оборонцях Водяного і Новотроїцького, гранатомети і стрілецьку зброю – в районі Авдіївки, Кам’янки, Гнутового, Верхньоторецького, Водяного, Ломакиного та Невельського, великокаліберні кулемети – неподалік Пищевика, Новотроїцького, Черненко, Гнутового і Талаківки. Крім цього, під Павлополем і Талаківкою агресор застосував БМП, стрілецьку зброю – поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Лебединського, Широкиного та шахти "Бутівка", а по захисниках Павлополя і Новотроїцького – вівся снайперський вогонь.

На Луганському напрямку заборонені 120 мм міномети ворог застосував по українських позиціях поблизу Новоолександрівки, Катеринівки і Зайцевого. З мінометів калібру 82 мм вогонь вівся по оборонцях Кримського, Новоселівки, Луганського, Новгородського та Зайцевого. Також під вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї потрапили укріплення сил АТО в районі Кримського та Луганського, з гранатометів – неподалік Зайцевого, а великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – під Новоселівкою.

За інформацією штабу, в результаті бойових дій один захисник України загинув. Двоє бійців - отримали поранення. Ще двоє українських військовослужбовців - отримали бойові травмування.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", у військовому госпіталі Києва 20 квітня помер боєць антитерористичної операції Широкий Геннадій В'ячеславович.