RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Потрібно перевчати: в Україні вказали на серйозну проблему з жителями окупованого Донбасу

На сьогоднішній день на окупованій території Донбасу викладають російську історію, тому школярів після деокупації даних територій фактично доведеться переучувати.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Там (на Донбасі, - ред.) викладають зараз практично російську історію, говорять про те, що у них є свої герої типу Мотороли, а є "бандерівці", які знищують народ Донбасу, - ось що написано у них в підручниках. Як будуть дітей переучувати, за які кошти? Звичайно, в повній мірі Україна зараз не може вести на окупованих територіях свою політику, оскільки ми не володіємо суверенітетом на цій території - він порушений. Чому і потрібна миротворча місія", - зазначив він.

За словами Сунгуровського, багато експертів говорили, що миротворча місія - це здача інтересів України, однак він упевнений, що, крім як через миротворчу місію, українська влада на Донбасі взагалі ніяк з'явитися не може.

"Якщо, наприклад, вести силову наступальну операцію зі звільнення Донбасу, то Захід вже почне тиснути не на Росію і не на Донбас, а на Україну, тому що нові жертви нікому не потрібні, силове вирішення конфлікту ніким не вітається", - підкреслив він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Є тільки один спосіб повернути Донбас під контроль України - військовий експерт.