RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Програє за 45 хвилин: Росії напророкували розгром в разі прямого військового зіткнення з США

Пряме військове зіткнення Росії з країнами Заходу закінчиться за лічені хвилини поразкою Кремля.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

За словами експерта, Захід на сьогоднішній день послав Росії два головних меседжа: що не дозволить говорити з собою мовою сили, і що не зупиниться перед ударами по російській армії.

"А пряме військове зіткнення з Заходом Росії точно не потрібне. Тому що воно закінчиться за 45 хвилин поразкою Росії – на окремому театрі військових дій. Якщо брати в цілому на європейському, там довше будуть битися, з великими жертвами для обох сторін. Наприклад, якщо Росія піде відразу на Прибалтику, Україну і Білорусь, то вона не програє за 45 хвилин, війна триватиме місяць-два. Врешті-решт Росія програє, але жертви будуть такі, на які Захід не хоче йти. Але на обмеженому театрі військових дій, який Росії важко забезпечити, куди складно перекидати війська, вона програє з тріском протягом 45 хвилин. Росіяни це чудово знають, тому не відсвічують, тому ніхто нічого не збиває", - підкреслив Арестович.

Так, заяви Росії про готовність збивати ракети США були "казками віденського лісу".

"По ним би завдали удару відразу. Військовий course of action (порядок дій) на Заході передбачає, що літаки в першій хвилі не літають. Йде удар крилатими ракетами по ППО, засобам радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби. Усе це в Сирії забезпечують росіяни. Якщо б Захід діяв за військовим протоколом, він би вибив спочатку росіян, потім підняв літаки і бив би по сирійським об'єктам. Те, що вони відразу підняли літаки, означає, що вони точно знали, що росіяни не будуть протидіяти, і мали як формальне, так і неформальне підтвердження, бачили, що російські засоби ППО не працюють, там всі сидять по бункерах і не відсвічують. Що зайвий раз показало справжні перспективи Путіна в серйозному прямому військовому протистоянні з Заходом", - резюмував військовий експерт.

Більше про перспективи війни Путіна з західним світом читайте в матеріалі "Апострофа": Захід не буде знищувати Росію, там зрозуміли, що з нею робити - військовий експерт.