RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Розчавила БМП: з'явилися нові подробиці смертельної НП з солдатом на полігоні під Черніговом

Загиблий на полігоні в Чернігівській області військовослужбовець ЗСУ, отримав несумісні з життям травми після наїзду БМП.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури регіону.

За інформацією прокуратури, механік-водій однієї з військових частин скоїв наїзд на свого колегу 1996 року народження.

За попередніми даними слідства, обидва військових залишилися після проведення бригадних тактичних навчань для проведення ремонту двох бойових машин піхоти.

Перед проведенням ремонтних робіт обидва контрактника купили в найближчому селищі алкоголь, його розпили на місці трагедії.

"Винуватець трагедії, закінчивши ремонт, вирішив під'їхати до іншої БМП, щоб взяти її на буксир. Він не помітив потерпілого, який ліг відпочивати поблизу другої БМП, і скоїв наїзд. Контрактник отримав важкі травми, несумісні з життям", - відзначають в прокуратурі.

Стан алкогольного сп'яніння винуватця трагедії склало 0,44 проміле.

За фактом загибелі військовослужбовця розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомляв "Апостроф", 18 квітня, в одному з наметів на полігоні Широкий Лан у Миколаївській області через недотримання заходів пожежної безпеки стався вибух, внаслідок якого постраждав один військовий.