RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

При Україні жилося легше: відома по ролику з Медведєвим кримчанка зробила важливе зізнання

Кримчанка, відома по ролику з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, в якому він сказав пенсіонерам "Грошей немає, але ви тримайтеся", розповіла про життя на півострові в окупації.

Про це пише "Новая газета".

Відзначається, що мова йде про Анну Буянову, яка живе в 20 кілометрах від Феодосії, в селі Новопокровка.

Фото: novayagazeta.ru

За словами жінки, після її знаменитого запитання Медведєву пенсію їй так і не підвищили, хоча обіцяли. Живе вона за рахунок домашнього господарства.

"53 курки, 4 індички, 2 качки. Корову в минулому році прибрали. Плюс город: картопля, помідори, огірки. Плюс фрукти свої ростуть. Якщо треба за світло чи за газ заплатити, а грошей у мене немає, то я щось продаю: коли курку, коли овочі. Продавати, до речі, теж не просто - цілу схему придумали", - поскаржилася Буянова.

Разом з тим, вона зазначила, що так погано було не завжди.

"Треба сказати, при Україні легше жилося. Гривня була тверда, а рубль... якийсь порожній виявився. Грошей більше отримуєш, а йдеш в магазин: все витратив - нічого не купив. Але з 1 січня 2019-го, як вони обіцяють, буде знову перегляд прожиткового мінімуму: найменша пенсія буде 12000 рублів. Так в соцзабезі сказали. Ось, чекаємо..." - додала пенсіонерка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні потужно висловилися про покарання Росії за Крим і Донбас.