RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Смертельна ДТП з українськими дітьми в Білорусі: стало відомо про затримання винуватця аварії

Водія, який сидів за кермом автобуса з дитячою футбольною командою з України і в неділю, 13 травня та потрапив в ДТП в Білорусі, затримали.

Про це розповів уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, передає 112 Україна.

"Водій, який керував автомобілем, затриманий. Він знаходиться під вартою, з'ясовується питання щодо належного оформлення документів на цей автомобіль, - була ліцензія. Є сумніви, що належне транспортний засіб було оформлено для перевезення пасажирів", - сказав він.

На даний момент важкий стан потерпілих дітей не дає можливості перевезти їх в Україну. На території Білорусі вони залишаться як мінімум на найближчі два-три тижні.

"Ситуація дуже складна. Двоє дітей в дуже важкому стані, троє дітей - у важкому, одна дитина - у стані середньої тяжкості. Але всім цим дітям лікарі поки забороняють будь-яке транспортування. Троє дітей перебувають в Брестській обласній лікарні у важкому стані. Одна дитина стала вже транспортабельна, її прооперували в районній лікарні, Кам'янецької, - його вже транспортовано до Брестської обласної лікарні", - уточнив Кулеба.

Зараз в Білорусь вже виїхала додаткова делегація з України, щоб надати всю необхідну допомогу.

"Я сьогодні спілкувався з губернатором Сумської області, зараз направляються два автомобіля, один з яких - реанімобіль - забере дитину, яка, на жаль, загинула. І також їдуть керівник апарату, директор департаменту охорони здоров'я та дитячий лікар, саме з Сумської області. Їдуть туди, щоб надати всю відповідну допомогу", - додав уповноважений президента з прав дитини.

За його словами, майже всі батьки постраждалих дітей зараз перебувають в Білорусі. Батьки загиблого хлопчика їдуть разом з групою, щоб забрати його тіло.

Як повідомляв "Апостроф", на даний момент шестеро дітей знаходяться в лікарні.