RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У СБУ розкрили важливі деталі про затримання українського танкера в Середземному морі

Танкер "Рута", затриманий біля берегів Лівії разом з українськими моряками, перебував у незаконній експлуатації.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

"Теплохід "Рута", власником якого є Мінінфраструктури України, в 2003 році на підставі договору оренди був переданий іноземній судноплавній компанії. Правоохоронці встановили, що в лютому 2017 року зловмисники підробили дозвільні та реєстраційні документи на право експлуатації судна, що дозволило їм незаконно підняти на "Руті" український прапор і організувати нелегальний експорт партії палива з Лівії в порушення вимог резолюції ООН", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в квітні 2017 року судно було затримане береговою охороною ВМС Лівії разом з екіпажем - чотирнадцятьма громадянами України.

У рамках відкритого кримінального провадження українські оперативники встановили організаторів угоди і провели обшуки в Одесі в представництві офшорної компанії, яка експлуатувала судно, для документування факту зловживання повноваженнями посадовими особами фірми.

У відомстві додали, що виявлені матеріали сприятимуть поверненню затриманих членів екіпажу і судна "Рута", а також попередять застосування до України міжнародних санкцій, які можуть негативно вплинути на імідж країни. У даний час триває досудове слідство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на борту суховантажу Atlantic Harmony, який прямував з Бразилії в Гібралтар померли двоє українських моряків.