RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал навколо речей бійців ЗСУ, які загинули в Іловайському котлі: з'явилися нові цікаві деталі

Український волонтер Назар Приходько показав фото підполковника Юрія Медового, який в 2014 році займав посаду керівника Ленінського районного відділу міліції Дніпропетровської області і, нібито, несе відповідальність за виявлені мішки з речами українських військових, які загинули під Іловайськом в 2014 році.

"Саме він несе, на мою думку, безпосередню відповідальність за вивезення та фактично викид 36 мішків форми, берців, ременів, бирок з іменами і прізвищами, а також особистих речей вояків, більшість з яких загинули при виході з Іловайського котла", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він також розповів про скандал, в якому опинився замішаним підполковник.

"У 2017 році в Дніпропетровському університеті внутрішніх справ розгорівся скандал. Курсантів змушували купувати бушлати за свої гроші і підписувати відповідні бланки словом "ознайомлений". Коли скандал набув належного громадського резонансу, стало відомо про те, що один із співробітників Університету ..... .... Медовий ЮРІЙ ГРИГОРОВИЧ - зібрав одну з груп в аудиторії, погрожував, допитував і волав про те, що якщо комусь не подобається купувати бушлати за гроші - буде ще гірше", - поділився Назар Приходько.

Відзначимо, що за даними прес-служби поліції Дніпропетровської області, виявлені 36 мішків з речами українських бійців, повинні були зберігатися на території фермерського господарства через відсутність окремого приміщення.

"На сьогодні встановлено, що в 2014 році речові докази були передані на зберігання в фермерському господарстві в зв'язку з відсутністю приміщення з відповідними санітарними нормами в відділенні поліції. З яких причин протягом тривалого терміну за вказаними речовими доказами не було прийнято законного рішення, встановить службова перевірка", - йдеться в повідомленні поліції на офіційному сайті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розгорівся скандал навколо висловлювань курсанта ЗСУ про Україну.