RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Український військовий потрапив у полон на Донбасі

Український військовий, який зник у зоні бойових дій на Донбасі 24 травня, потрапив у полон бойовиків незаконних збройних формувань.

Про це йдеться на сторінці 30-ї окремої Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади.

"З відкритих джерел інформації стало відомо про місце перебування військовослужбовця нашої частини, який зник 24 травня. Найголовніше, що він живий, але, згідно з попередньо отриманою інформацією, перебуває у ворожому полоні", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що бойовики оприлюднили відео допиту військового. Судячи з усього, він піддався важкому психологічному впливу і перебуває в стресовому стані: чоловік говорить плутано, має виснажений вигляд - ймовірно, через тривалу відсутність сну або фізичні тортури.

"Той факт, що військовий стверджує про абсолютну відсутність російських військ на території України, вказує на те, що з 19-річним хлопцем попрацювали представники російських спецслужб. Заяви, які був змушений зробити військовополонений, - це спроба російських пропагандистів переконати українське і світове співтовариство в відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України", - додали в бригаді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під час бою на Маріупольському напрямку зник військовий, який бере участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі в складі 36-ї окремої бригади морської піхоти.