Названо проблемні моменти з введенням миротворців на Донбас

Навіть якщо Росія погодиться на введення миротворчої місії на Донбас і це рішення буде затверджено в Раді безпеки ООН, то можуть виникнути проблеми з її формуванням.

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає "Голос Америки".

"Яка країна дасть своїх людей, своїх солдатів, військових всередину конфліктної ситуації, де стріляють, де важке озброєння? Це навіть не Африка, це танки, це знаряддя, це "Град". Хто туди піде воювати?" - запитує Єльченко.

Він додав, що створення миротворчої місії для України поки не принесе нічого, крім "морального задоволення".

За словами представника, навіть якщо Росія блокуватиме введення місії миротворців ООН на Донбасі, то існує мандат створення миротворчої місії не в рамках ООН, а іншої регіональної організації, проте в ситуації з Україною підібрати таку організацію буде проблематично.

"Якщо це НАТО, то зрозуміло, що Росія це заблокує, говорили про ЄС, але в ЄС немає власних військових сил, СНД або ШОС, або Ташкентський договір, зрозуміло, що це не підходить ні нам, ні нашим партнерам", - сказав він .

Також Єльченко зазначив, що місія має високу вартість і повинна буде фінансуватися з бюджету ООН.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Нагадаємо, докладніше про можливу миротворчу місію на Донбасі і перспективи її введення читайте в інтерв'ю "Апострофа" з колишнім послом України в Хорватії Олександром Левченком: По Донбасу є чотири сценарії, на один з них розраховує Путін.