RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Соцмережі розбурхала розповідь про хвилю рекету в Дніпрі: опубліковано фото одного з бандитів

По Дніпру пройшла хвиля рекету, яка сильно стривожила місцевих жителів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав ветеран АТО Валерій Ананьєв.

Відзначається, що чотири людини, підконтрольні місцевому кримінальному авторитету "Мазепі", зі зброєю пройшлися по декількох легальних тату-студіям міста і стали погрожувати власникам здоров'ям їхніх дітей в разі відмови платити по $1000 (більше 26 тисяч гривень) щомісяця "за захист".

"Два майстри "опустили руки". Кидають студії, залишають країну і будуть починати працювати за кордоном. Люди багато років офіційно працювали, розвивали свій бізнес, платили податки. І раптом з’явились якісь уй*бки, і вирішили, що можуть забирати у людей гроші та погрожувати їх сім’ям. Мені навели в приклад декілька ситуацій, в яких зрозуміло, що до поліції звертатись немає сенсу", - написав Ананьєв.

Так, він звернувся до мера міста Бориса Філатова із закликом вплинути по можливості на ситуацію з приватним бізнесом в Дніпрі. Також ветеран АТО показав фото одного з нападників:

"Якщо влада не наведе порядок - почнуться самосуди...", "90-ті fоrever! Вірним курсом йдемо в Сомалі!", "Таким тваринам потрібно давати гідну відсіч, бо не за "назад в 90-ті" до сих пір гинуть наші захисники на передовій...", "Пережив такий "накат" в 2015. Офіс закрили, виїхав на пару місяців з міста... з тих пір ситуація стала гіршою в рази... Майже всі знайомі скаржаться на постійні "наїзди" бандитів", "Це тільки початок, далі буде ще гірше", - прокоментували інцидент в соціальних мережах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві знешкодили банду рекетирів, в складі якої були діючі співробітники органів правопорядку.