RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Бойовики на Донбасі знову обстріляли будинки мирних жителів: опубліковано фото

Бойовики в четвер, 31 травня, відкрили вогонь з артилерії і мінометів по житлових будинках в населеному пункті Чермалик, Донецької області.

Про це повідомляє Спільний центр по контролю і координації припинення вогню (СЦКК), передає прес-центр Операції об'єднаних сил в Facebook.

"31 травня за результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що обстріл населеного пункту Чермалик противник розпочав вранці, близько 9.10 хвилин, застосовуючи артсистеми 122 калібру, та міномети калібру 82 та 120 міліметрів. Зокрема, зафіксовано попадання міни у подвір’я приватного помешкання за адресою вулиця Б. Хмельницького 39", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, в результаті вибуху 82-мм міни був пошкоджений фасад житлового будинку та присадибну ділянку.

Всього в районі населеного пункту Чермалик бойовиками було випущено не менше 30 снарядів і мін.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї та намагання звинуватити в цьому ЗСУ, свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту, та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню", - додали в СЦКК.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що у дворі приватного будинку в населеному пункті Залізне поблизу Торецька від обстрілу загинула неповнолітня дівчинка.