RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Стали відомі подробиці про двох бійців ЗСУ, які потрапили в полон бойовиків ЛНР: фото і відео

Двоє українських військовослужбовців Яків Веремейчик і Юрій Євтушок, які потрапили в полон бойовиків ЛНР 26 травня, схопили ворожі диверсанти на шляху до передової спостережної позиції.

Про це проінформували в прес-службі 14-ї окремої механізованої бригади.

Відзначається, що бойовики навмисно взяли паузу в декілька днів, попередньо, щоб здійснити психологічний і фізичний тиск на полонених, після чого опублікували кілька відеоматеріалів з ними.

Судячи з опублікованих відео, військовослужбовці живі.

"Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та так званий брифінг чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний, і не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні Сили України загалом і бригаду зокрема", - підкреслили в ЗСУ.

"Нам боляче це чути, однак причини такої поведінки й таких учинків ми можемо зрозуміти. Адже примушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і казати те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було – в найкращих традиціях російсько-сепаратистської підлоти, яка таким чином усе ще намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України", - додали в керівництві бригади.

На даний момент українська сторона робить все можливе для звільнення полонених українців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в полон бойовиків ДНР потрапив боєць 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Володимир Воскобойник.