RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, як Росія створила дефіцит і серйозну кризу на окупованому Донбасі

Бензинова криза на окупованій території Донбасу пояснюється тим, що єдиним постачальником палива угрупованням ЛДНР є Росія, якій вигідніше продавати його в далеке зарубіжжя.

Про це "Апострофу" розповів директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

"У Росії зараз спостерігається не гостра класична паливна криза, а скоріше цінова. За останні пару місяців ціни на бензин в Росії зросли приблизно у півтора рази. Це пов'язано з тим, що, по-перше, ціни на нафту в світі ростуть, а, по-друге, в Росії зараз реалізується планове підвищення акцизного збору на пальне. Ці фактори призвели до серйозного стрибка ціни. У підсумку російські нафтові компанії намагаються відправити пальне у далеке зарубіжжя, експортувати його на зовнішні ринки, де дають велику ціну", - підкреслив Куюн.

"Але якщо російські території, хочеш не хочеш, а бензином забезпечувати потрібно, щоб не було наслідків для бізнесу, то периферійні ринки на кшталт усяких ДНР-ЛНР стоять на останньому місці. Для них просто не вистачає пального. Продавати пальне в ДНР-ЛНР просто невигідно", - додав експерт.

У той же час, крім Росії на підконтрольну терористам територію Донбасу бензин ніхто не поставляє, - торгувати з "сірими" територіями з ризиком нарватися на санкції - дурнів мало.

Більше про те, чим загрожує бензиновий колапс окупованому Донбасу, читайте в матеріалі "Апострофа" - На Донбасі вибухнула серйозна криза: в Донецьку чекають, що буде ще гірше.