RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На популярному українському курорті виявили радіоактивний пісок

На пляжі селища Піщаний Донецької області, популярного серед туристів, виявили радіоактивний пісок.

Про це повідомляє місцеве видання 0629.com.ua з посиланням на заяву лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Маріупольської міської філії Головного управління Донецького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

Так, у цьому році радіоактивний пісок виявили в районі будинків від №68 до 76-б. При нормі 0,26 мкЗв/год потужність дози гамма-випромінювання на поверхні піску становила від 0,44 до 2,33 мкЗв/год.

"Площа ділянки, де виявлені торійвмісні піски, - від 2300 до 2500 кв.м. На інших ділянках міських пляжів рівень гамма-випромінювання становить 0,13 мкЗв/год", - уточнили в лабораторії.

Відзначається, що лабораторним центром надано пропозиції міській раді на проведення боронування або підсипки забрудненої ділянки чистим піском.

Видання уточнює, що на пляжі Піщаний насипи "чорного" піску реєструються не вперше.

"Це природне явище, і воно залежить як від штормової погоди, так і від напрямку вітру. Цим пояснюється те, що в різні роки ділянки з "чорними" пісками виявляються на береговій лінії уздовж вулиці Велика Морська", - додали в лабораторії.

Як повідомляв "Апостроф", біля узбережжя Чорного моря в Одесі, на відміну від окупованого Криму, відпочиває безліч туристів.