RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні ввели жорсткі обмеження для польотів безпілотників

Державна авіаційна служба України ввела жорсткі обмеження на польоти дистанційно пілотованих повітряних суден вагою до 2 кілограмів.

Про це йдеться в оприлюдненому Тимчасовому порядку використання повітряного простору України.

Так, польоти таких суден здійснюються без інформування і отримання дозволів від різних відомчих органів, проте "за умови дотримання вимог". Зокрема, польоти повинні виконуватися тільки вдень.

Крім того, заборонено польоти над об'єктами під охороною, визначеними Міноборони, Міністерством внутрішніх справ, прикордонною службою, Службою безпеки, Нацполіцією, Нацгвардією, Управлінням державної охорони, іншими військовими і правоохоронними органами.

Безпілотники не можуть літати над дорогами державного значення, промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин і рідин і т. д.

Центральні вулиці міст, селищ міського типу і сіл, залізні дороги державного і регіонального значення та лінії електропередачі можна перетинати, але не літати над ними. Заборонено польоти безпілотників над виправними центрами, колоніями і СІЗО.

Над "іншими важливими державними і потенційно небезпечними об'єктами" можна літати, отримавши дозвіл від відповідного відомства, власника, адміністрації і т. д.

Крім того, заборона на польоти стосується місць аварій і катастроф, зон поліцейських, АТО, спеціальних операцій і зон, "визначених для забезпечення безпеки осіб, щодо яких здійснюється державна охорона".

Оприлюднений порядок також визначає максимальну швидкість польоту (160 км/год), висоту (50 м), відстань від пілота (не більше 500 м) і відстань від сторонніх осіб: не ближче 30 метрів, для осіб до 12 років - не ближче 50 метрів, для груп більше 12 осіб - не ближче 150 метрів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські військові збили безпілотник бойовиків на Донбасі.