RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандальне затримання бразильського бойовика ДНР-ЛНР в Києві: стало відомо про кримінальні справи проти активістів

Служба безпеки України почала розслідування проти активістів організації С14 за фактом викрадення бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на стороні проросійських бойовиків.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Валентин Рибін.

"Головним слідчим Управлінням СБ України в Єдиний Реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення представниками С14 в центрі Києва 04.05.18 терористичного акту і викрадення людини (громадянина Бразилії, Рафаеля Лусваргі)", - заявив Рибін.

У той же час, в СБУ спростовують дану інформацію, - речник відомства Єленя Гітлянська зазначила, що кримінальної справи проти С14 через затримання Лусваргі не відчиняли.

"СБУ відкрила провадження щодо позбавлення волі іноземного громадянина групою невстановлених осіб за статтею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Таким чином, кримінальних проваджень проти організації С14 і її керівників на сьогодні в СБУ не починалося і не розслідується", - розповіла прес-секретар СБУ.

За її словами, справи за статтею 146 традиційно розслідуються поліцією, і кримінальну справу незабаром можуть передати.

Нагадаємо, в січні 2017 року Лусваргі засудили до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна, однак, через допущення ряду процедурних порушень було прийнято рішення призначити новий розгляд справи.

4 травня 2018 року представники C14 затримали в Києві колишнього бойовика Лусваргі і відвезли його в будівлю СБУ на Володимирській.

Як повідомляв "Апостроф", Лусваргі взяли під варту на два місяці без права на заставу і утримують в ізоляторі Дніпра.