RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Українець вбив молдаванина в Ізраїлі за образливе слово: опубліковано фото

Ізраїльський суд залишив під вартою громадянина України, який підозрюється в ненавмисному вбивстві громадянина Молдови за вживання в його адресу слова "хохол".

Про це повідомляють місцеві російськомовні видання.

Інцидент стався рано вранці 26 травня біля бару на вулиці Гутман в місті Петах-Тікві. 43-річний молдаванин Олексій Гунта був виявлений лежачим на тротуарі біля входу в бар в несвідомому стані. Бригада швидкої допомоги доставила постраждалого до міської лікарні, де він через кілька днів помер.

В обвинувальному висновку, оприлюдненому в неділю, 17 червня, стверджується, що приводом для конфлікту стало слово "хохол", вимовлене Гунтою на адресу 21-річного українця Дмитра Тікляна. У відповідь обвинувачений почав наносити кривдникові удари кулаком по голові. Спроби перехожих розняти опонентів успіхом не увінчалися. Один з ударів був настільки сильним, що Гунта впав на бруківку і отримав важку черепно-мозкову травму.

Відзначається, що Тіклян проживає в Ізраїлі з лютого 2018 року, заробляє на життя ремонтними роботами і вважає себе біженцем.

Його звинувачують не тільки в ненавмисному вбивстві, а й в спробі перешкодити ходу слідства через розмови зі свідками, в яких Тіклян переконував їх не давати проти нього свідчення.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в селі Великодолинське, неподалік від Одеси, безхатченко вбив ножем перехожого, який його скривдив.