RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Полювання за "Правим сектором": росЗМІ дізналися про підготовку владою РФ масштабних переслідувань українців

У Росії хочуть вивести на новий рівень переслідування за нібито зв'язок з "Правим сектором", - справи фабрикуються відразу в кількох регіонах країни.

Про це повідомляє "Грани.ру" з посиланням на власні джерела.

Відзначається, що хвиля переслідування українців за звинуваченням у зв'язку з "Правим сектором" почалася у вересні 2016 року, і вже було винесено перший вирок за сфабрикованими справами. З кінця 2017 більше не заводили подібних "екстремістських" проваджень, що створило ілюзію закінчення переслідувань. Однак, стало відомо, що незабаром можуть пройти арешти одночасно в Москві, Нижньому Новгороді, Удмуртії, Ростові і Самарській області.

26 січня 2018 року перший заступник начальника головного слідчого управління СКР генерал-майор Юрій Тютюнник підписав постанову про створення у справі великої слідчої групи з 10 осіб на чолі зі старшим слідчим з особливо важливих справ "українського" управління ГСУ СКР підполковником Антоном Мігуновим, який в 2015 році входив до слідчої групи у справі про вбивство відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

До групи увійшли четверо працівників "українського" управління, троє слідчих з Самарської області, по одному слідчому з Іжевська, Ростова-на-Дону і Нижнього Новгорода. Примітно, що від Ростова і Нижнього Новгорода представлені співробітники військових слідчих відділів гарнізонів, які займаються тільки злочинами, вчиненими військовими, бійцями ФСБ, Росгвардіі, ФСО і СЗР.

За деякими даними, можуть почати переслідувати колишніх силовиків РФ, які після 2014 року емігрували в Україну за політичними переконаннями.

Варто зауважити, що в 2016 році з України намагалися викрасти екс-співробітника ФСБ, добровольця АТО Іллю Богданова, а в 2018 році - вивезти з Харкова якогось "незгодного з Кремлем росіянина", що емігрував в Україну.

Як повідомляв "Апостроф", контррозвідники викрили плани ФСБ РФ щодо вербування вищих офіцерів СБУ, поліції, армії і флоту.