RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Скандальне побиття прикордонника в Маріуполі: стало відомо про втечу фігуранта в Крим

Обвинувачений у побитті в кафе Маріуполя українського прикордонника покинув підконтрольну Україні територію і зник в окупованому Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила друг потерпілого військового і заступник голови Одеської ОДА Соломія Бобровська.

За її інформацією, охоронець Бужор А. В. перетнув пункт пропуску Чонгар 20 червня, через два дні після події. Також він, за словами Бобровської, в 2014 році займався доставкою "тітушек" на Антимайданом.

"Він був опізнаний відразу, але не затриманий чомусь поліцією. Інших двоє "колєг" по побиттю теж регулярно навідують Крим, але наразі знаходяться на підконтрольній Україні території. З цього випливає, що ані Служба безпеки України, ані Національна поліція України, не звернулись з проханням поставити цю особу на котроль при перетині кордону, ані не подали в розшук і т.д. Ми можемо хоч раз відстояти наших військовслужбовців, щоб не було соромно?!", - обурюється вона.

Нагадаємо, 18 червня в ході конфлікту між групою прикордонників і охороною одного з кафе Маріуполя, травми отримав підполковник Станіслав Керод. Також прес-офіцер Донецького прикордонного загону Валерія Карпиленко отримала легкі тілесні ушкодження. За їх словами, конфлікт виник через прохання надати їм меню українською мовою.