RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Росії запустили антиукраїнський фейк про "браковані" Javelin

Російські спецслужби запустили в мережу фейковий лист генерального конструктора українського оборонного держпідприємства на ім'я секретаря РНБО Олександра Турчинова з жорсткою критикою американських протитанкових комплексів Javelin.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Лист було написано нібито генеральним конструктором - генеральним директором КБ "Луч" Олегом Коростельовbv. У ньому, як зазначає на своїй сторінці в Facebook нардеп Дмитро Тимчук, жорстко розкритикованj технічний стан і характеристики переданих США українській стороні ПТРК "Джавелін" із зазначенням, що "застосування такого озброєння в бойових умовах може призвести до загибелі військовослужбовців".

"Мета цього фейкового документу, сфабрикованого спецслужбами РФ, - скомпрометувати військово-технічне співробітництво між Україною та Сполученими Штатами Америки. Прес-служба РНБО заявляє, що лист такого змісту ніколи не надходив до Апарату РНБО, і ніколи не підписувався Генеральним конструктором ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" . Цей лист - демонстрація намагання російських спецслужб зірвати співпрацю України зі стратегічними партнерами в питаннях військово-технічного співробітництва", - підкреслюється в повідомленні прес-служби.

Крім того, в РНБО впевнені, що поява подібного фейка обумовлена запланованою зустріччю президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. З цією думкою згоден і Тимчук.

"Його мета цілком зрозуміла: напередодні зустрічі президентів США і РФ (на якій очікувано буде обговорюватися і питання Донбасу) створити в інформпросторі негативний резонанс - мовляв, Україна, отримавши американську військову допомогу у вигляді летальної зброї, посилено її критикує, причому нібито на офіційному рівні ", - пише нардеп.

Нагадаємо, докладніше про майбутній зустрічі Трампа і Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа є "товар" для Путіна: чим це закінчиться для України.