RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Evalution вимагають від глави Одеської облради публічного вибачення за сексистські висловлювання

Організація Evalution, що відстоює права дівчат, вимагає від голови Одеської обласної ради Анатолія Урбанського публічних вибачень за дискримінаційні висловлювання, які він допустив під час офіційної церемонії відкриття українсько-американських навчань "Сі бриз-2018".

Про це йдеться на сторінці організації в Facebook.

Так, під час свого виступу на церемонії відкриття навчань Урбанський заявив, що одеситки особливо раді їм.

"І особливо, я думаю, дуже щаслива проведенню цих щорічних навчань жіноча половина Одеси і Одеської області", - сказав голова обласної ради, відзначає сайт Одеського відділення Комітету виборців України.

Дівчата Evalution обурені подібним висловлюванням Анатолія Урбанського. За їх словами, така фраза з вуст державного службовця високого рангу, тим більше сказана в присутності сотень чоловіків - іноземних моряків і військових, - найяскравіша демонстрація того, що в українському суспільстві є дуже великі проблеми в питаннях дискримінації жінок.

"Ми вимагаємо, щоб Анатолій Урбанський публічно, в присутності все тих же моряків, вибачився за свої слова і за ту образу, яку було завдано всім одеситкам і всім жінкам України", - заявили в організації.