RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Українські журналісти заявили про стеження СБУ: опубліковано фото і відео

Журналіст Денис Бігус заявив, що за редакцією програми BIHUS.info ведеться зовнішнє спостереження, яке імовірно здійснюють співробітники СБУ.

Про це він повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, спостереження розпочалося з 23 липня, коли оператор програми виїхала з селища під Києвом, де імовірно проживає голова СБУ Василь Грицак. По дорозі додому її тривалий час супроводжували кілька авто. Про подію оператор повідомила Бігусу і дочекавшись його, пересіла в його машину. Але стеження продовжилася.

Відзначається, що в той день спостереження за журналістами вели люди на авто Toyota Camry АА8451АМ, VW Touareg АА2962ОТ, Daewoo Lanos АА6328АВ, Opel АА9213АЕ.

Після зупинки на прохання поліції Бігус надав документи, що засвідчують особу, а також за власною ініціативою підійшов до одного з автомобілів, який здійснював зовнішнє спостереження і також зупинився поруч, щоб представитися і поспілкуватися.

Фото: bihus.info

Журналісти вважали інцидент вичерпаним, але 26 липня оператора програми знову супроводжували на Toyota Camry з номерами АА7305НХ. Вона помітила це авто недалеко від себе під час пішої прогулянки від редакції в центр міста. А пізніше вона побачила підозрілу людину біля кафе, де вона відпочивала. Коли оператор наблизилася до цього чоловіка, він спробував сховатися, проте потім повернувся і довгий час стояв на вулиці біля кафе, тримаючи біля вуха телефон.

Коли на місце події приїхав сам Бігус і спробував поспілкуватися з зазначеним чоловіком, той втік від нього. Повідомляється, що пізніше чоловік сів у чорну Toyota Camry, яка вела спостереження протягом дня.

За словами Бігуса, в зв'язку з описаними подіями редакція офіційно звернеться в СБУ і поліцію для з'ясування ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше редакція програми "Схеми" заявила про стеження за журналістом програми розслідувань Олександром Черноваловим.