RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Два турецьких судна потрапили в "пастку" силовиків Путіна в Азовському морі

Прикордонники берегової охорони ФСБ РФ вранці 30 липня затримали в Азовському морі два турецьких судна, які рухалися з Маріуполя.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє головний редактор видання BlakcSeaNews, експерт "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко.

"Яка комфортна служба у морських прикордонників ФСБ РФ: ставиш корабель берегової охорони на офіційно рекомендованих курсах маріупольських і бердянських судів поблизу бердянського поворотного круга, куриш бамбук і чекаєш, коли вони самі підійдуть. Тому що ніхто цьому не чинить опір, навіть не намагається. "Вони мають право". І ми, але не користуємося. Тому що чогось у когось немає: або солярки, або характеру, або страшно?", - обурюється Клименко.

За його словами, один турецький суховантаж IBRAHIM KONAN - IMO: 9306328 був затриманий о 07:40, на шляху з Маріуполя в Деринже (Туреччина), причому це вже друге затримання цього корабля. Перше відбулося на шляху до Маріуполя дві доби тому.

Друге турецьке судно NAZMI C - IMO: 9577769 (на фото) було затримано майже в той же час, в тому ж районі, на шляху з Маріуполя в Монфальконе (Італія).

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Україна веде переговори з США і ЄС про введення санкцій відносно чорноморських портів Росії у відповідь на масові затримання російськими силовиками в Азовському морі суден, що прямують в українські порти.