Екс-бойовик ДНР розповів, як росіяни масово вивозили в Москву зброю з Донбасу: відео

Один з колишніх бойовиків так званої "ЛНР" розповідає про росіян, які на території окупованих районів Донбасу займалися скупкою зброї і переправляли її до столиці Росії, Москви.

Про це він розповів в інтерв'ю "Крим.Реаліі".

Костянтин Фофанов, білорус, який воював на боці бойовиків на Донбасі, каже, що зброю там можна було виміняти практично за безцінь. Зокрема, гранати обмінювали на алкоголь.

"Там були навіть був один з Росії майор, ну, як майор - йому там вже звання дали майора. Значить, він теж не знав, як потрапити в "ополчення", і вийшло так, що він відразу потрапив до якихось російських фашистів. Ті не воювали. Ті приїжджали туди і скуповували у місцевого населення зброю і вивозили його в Росію, в Москву", - розповідає Фофанов.

До якого саме угруповання належали росіяни, колишній бойовик сказати не може.

"Ну, вони не підрозділ, вони типу в формі, все. Язик підвішений, але там відразу не розбереш. Це ж війна не така, що "німці - росіяни". А ти в формі, він у формі... Ніхто нікому, як то кажуть, військову таємницю не видає. І ніхто не знає, хто ти і що ти", - говорить він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", колишній командир бойовиків в Горлівці Ігор Безлер їдко висловився щодо того, що ватажкові "ДНР" Олександру Захарченку вручили орден за "пияцтво і торгівлю зброєю".