RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

З'явилися цікаві подробиці про головного ворога активіста "Сармата", убитого в Бердянську

За словами знайомих убитого в Бердянську активіста і ветерана АТО Віталія "Сармата" Олешко, єдиною людиною, яка хотіла його смерті, був народний депутат з групи "Воля народу" Олександр Пономарьов.

Про це в бліц-інтерв'ю розповіла "Апострофу" місцева активістка, відома в Facebook під ніком Maria Dragozova.

За її словами, Пономарьов є фактичним "господарем" Бердянська.

"Його люди контролюють всі структури комунального господарства. Мер Бердянська Чепурний - це ручна істота Пономарьова. Більшість партій в Бердянську давно Пономарьовим куплена. Від БПП до Соцпартії, від БЮТ до частини ОпоБлоку. Реальної опозиції майже немає. Пономарьов контролює більшу частину підприємств міста. Я навіть не беруся називати всі активи, де у нього є частка. Практично всі ЗМІ міста в його руках", - розповідає Драгозова.

Також активістка стверджує, що нардеп звик використовувати різні методи для досягнення своїх цілей.

"У Пономарьова специфічний стиль ведення бізнесу. Сам він - людина важка. Не перебирає в методах. Якщо йому чогось хочеться, він цього досягає будь-яким способом, навіть шляхом "вкачування" купи грошей в те, що коштує копійки. Для Пономарьова немає правил. Він їх сам встановлює для своїх підлеглих. Є така практика у Пономарьова: він своїх співробітників заганяє в боргову кабалу. Гроші в кредит і розписку на суму, що вдвічі перевищує борг. А потім зневажає людиною як річчю", - говорить вона.

Щодо конфлікту з убитим Віталієм Олешко, Драгозова підкреслює, що він почався відразу після повернення активіста із зони АТО.

"Пономарьов свого часу був одним з "власників" Партії регіонів в Бердянську. Під час Майдану він фактично загравав з нашими сепарами. Тому у патріотичної тусовки було багато питань до нього. "Сармат" був найбільш яскравим її представником. Як тільки він повернувся з АТО, він відразу занурився в активізм... Конфлікт "Сармата" і Пономарьова ріс як ком. Все почалося з того, що Віталій зажадав від нового мера Чепурного показати кошториси закупівель на ремонти шкіл. Той відмовився. Потім виявилося, що фірма-підрядник, яка робила ремонти - це одна з компаній Пономарьова. Зачепилися, і понеслося. Де б "Сармат" не копав в мерії і навколо Чепурного, натрапляв на інтереси Пономарьова", - розповідає активістка.

"Єдина людина, яка хотіла, щоб "Сармат" зник, був нардеп Пономарьов. Віталік його прямо переслідував", - резюмує вона.

Сам нардеп у коментарі "Апострофу" назвав звинувачення у причетності до вбивства "Сармата" "цілковитою маячнею".

Детальніше про резонансне вбивство ветерана та активіста Віталія Олешко читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Maria Dragozova: Смерті "Сармата" могла хотіти тільки одна людина.